·
ºElkészítés: 120 perc + 10 nap
Nehézség: 1
Alapadag: tetszés szerint
Elkészítése: Szép zöld paradicsomot
szeletekre vagdalunk, megmérjük, és ugyanannyi cukrot veszünk hozzá, mint amennyit
a paradicsom nyom. A paradicsomot tálba rakjuk, ecetes vizet forralunk, a
paradicsomot leforrázzuk vele, és állni hagyjuk benne három napig. Ekkor a
paradicsomot az ecettől kimossuk, a kimért cukorból sűrű szirupot főzünk, s a
paradicsomra ráöntjük. Hét nap egymásután felforraljuk a szirupot és
leforrázzuk vele a paradicsomot. Hetedik nap egy citromot karikára vágunk, és
ezzel együtt forraljuk fel a szirupot, a paradicsomot üvegekbe rakjuk, amilyen
melegen csak lehet, a szirupot rászűrjük, légmentesen lekötjük s kigőzöljük.