Zöldparadicsom cukorban 2.


·         ºElkészítés: 120 perc + 10 nap Nehézség: 1
Alapadag: tetszés szerint
Elkészítése: Szép zöld paradicsomot szeletekre vagdalunk, megmérjük, és ugyanannyi cukrot veszünk hozzá, mint amennyit a paradicsom nyom. A paradicsomot tálba rakjuk, ecetes vizet forralunk, a paradicsomot leforrázzuk vele, és állni hagyjuk benne három napig. Ekkor a paradicsomot az ecettől kimossuk, a kimért cukorból sűrű szirupot főzünk, s a paradicsomra ráöntjük. Hét nap egymásután felforraljuk a szirupot és leforrázzuk vele a paradicsomot. Hetedik nap egy citromot karikára vágunk, és ezzel együtt forraljuk fel a szirupot, a paradicsomot üvegekbe rakjuk, amilyen melegen csak lehet, a szirupot rászűrjük, légmentesen lekötjük s kigőzöljük.