Ananászbefőtt tökből



Hozzávalók: 3 kg kockára vágott tök 40 g citromsav, 400 g cukor, 7 dl ananászízű szörp, 4.5 l víz
Elkészítése: 2 1 vízben és a citromsavban 1 napig állni hagyjuk a tökkockákat, majd leszűrjük (a lé nem hasznosítható). 2 l vízből és 250 g cukorból szirupot főzünk, ebben felforraljuk a tököt, de úgy, hogy ropogós maradjon. Leszűrjük, a levet kiöntjük. 0.5 l vízből és a maradék cukorból ismét szirupot főzünk, beleöntjük a szörpöt, egyszer megforraljuk benne a tököt, majd üvegekbe töltjük. Ha kihűlt, azonnal fogyasztható ez a különleges finomság. Ha a levéhez tartósítószert is adunk, dunsztolás után hónapokig eláll.