Hozzávalók:
3 kg kockára vágott tök 40 g citromsav, 400 g cukor, 7 dl ananászízű szörp, 4.5
l víz
Elkészítése:
2 1 vízben és a citromsavban 1 napig állni hagyjuk a tökkockákat, majd leszűrjük
(a lé nem hasznosítható). 2 l vízből és 250 g cukorból szirupot főzünk, ebben
felforraljuk a tököt, de úgy, hogy ropogós maradjon. Leszűrjük, a levet
kiöntjük. 0.5 l vízből és a maradék cukorból ismét szirupot főzünk, beleöntjük
a szörpöt, egyszer megforraljuk benne a tököt, majd üvegekbe töltjük. Ha
kihűlt, azonnal fogyasztható ez a különleges finomság. Ha a levéhez
tartósítószert is adunk, dunsztolás után hónapokig eláll.