Ananászos töklekvár



Hozzávalók: 1 kg spárgatök, 1 kis doboz ananászkonzerv, 1 dl citromlé, 1 kg kristálycukor, 2 evőkanál zselatinpor. Egyszerűen elkészíthető.
Elkészítése: A tököt megtisztítjuk, magos belét eltávolítjuk, húsát almareszelő durva fokán lereszeljük. Befőzőlábosba rakjuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra összevágott ananászt a levével együtt. Ráöntjük a citromlevet, és kis lángon addig főzzük, amíg a tökreszelék üvegessé nem válik. Rászórjuk a kristálycukrot, és folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor egészen fel nem oldódik, és a lekvár be nem sűrűsödik. A zselatinporra fél dl hideg vizet öntünk, és egészen kis lángon, állandó keverés közben folyósra melegítjük, majd a lekvárba öntjük. Alaposan elkeverjük, és néhány percnyi főzés után tűzforrón az előre elkészített üvegekbe töltjük. Szorosan lekötjük, és 24 órára száraz gőzbe tesszük.
Megjegyzés: A tök teljesen átveszi az ananász ízét, és kellemes, pikáns lekvárt kapunk, amit ugyanúgy használhatunk, mint a többi lekvárt.