Karotta (sárgarépa) dzsem



·         ºElkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 kg karotta (sárgarépa), 50 dkg cukor, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 fiola narancsaroma.
Elkészítése: A megtisztított, többször váltott vízben megmosott és feldarabolt sárgarépát a vaníliával és a reszelt citromhéjjal 2 dl vízben fedő alatt puhára párolom. Közben a cukrot ugyancsak 2 dl vízben sziruppá főzöm, majd hozzáadom a kicsavart citromlevet, és beleteszem a párolt sárgarépát levével együtt. A szirupban addig főzöm, amíg áttetsző nem lesz. Ezután belekeverem a narancsaromát, és még tűzforrón üvegekbe töltöm. Azonnal lekötöm, és száraz gőzben hagyom kihűlni.