Rumos szilva


Rumos szilva 1.

·         ºElkészítés: 40 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: szilva, üvegenként 20 dkg cukor, 1 dl rum.
Elkészítése: Az eltevéshez csak fél literes üvegeket használjunk! A nem teljesen érett szilvát alaposan megmossuk, majd azonnal üvegekbe rakjuk. Minden üvegbe 20 dkg cukrot teszünk, összerázzuk, majd leöntjük 1 dl rummal. Az üvegeket azonnal lezárjuk, és végleges helyére rakjuk.

Rumos szilva 2.

Elkészítése: A szilvát jól megmossuk és kimagozzuk. Üvegekbe rakjuk. 4 dl vízből, 8 dkg cukorból szirupot készítünk, amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 dl rumot, és az üvegekbe töltjük. Lekötjük és kigőzöljük. A gőzölés ideje 20 perc.

Rumos szilva 3.

Elkészítése: 2.5 kg kimagozott szilvára 750 g kristálycukrot és 50 g szalicilt hintünk, alapos keverés után 4-5 órát állni hagyjuk. Újra megkeverjük, és 2 literes üvegbe rakjuk. A tetejére 1 dl rumot öntünk és lekötjük. Mindannyiszor vehetünk belőle, amikor szükségünk van rá, visszakötjük, nem romlik meg.