Rumos szilva 1.
·
ºElkészítés: 40 perc Nehézség: 1
Hozzávalók:
szilva, üvegenként 20 dkg cukor, 1 dl rum.
Elkészítése:
Az eltevéshez csak fél literes üvegeket használjunk! A nem teljesen érett
szilvát alaposan megmossuk, majd azonnal üvegekbe rakjuk. Minden üvegbe 20 dkg
cukrot teszünk, összerázzuk, majd leöntjük 1 dl rummal. Az üvegeket azonnal
lezárjuk, és végleges helyére rakjuk.
Rumos
szilva 2.
Elkészítése:
A szilvát jól megmossuk és kimagozzuk. Üvegekbe rakjuk. 4 dl vízből, 8 dkg
cukorból szirupot készítünk, amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 dl rumot, és az
üvegekbe töltjük. Lekötjük és kigőzöljük. A gőzölés ideje 20 perc.
Rumos szilva 3.
Elkészítése:
2.5 kg kimagozott szilvára 750 g kristálycukrot és 50 g szalicilt hintünk,
alapos keverés után 4-5 órát állni hagyjuk. Újra megkeverjük, és 2 literes
üvegbe rakjuk. A tetejére 1 dl rumot öntünk és lekötjük. Mindannyiszor vehetünk
belőle, amikor szükségünk van rá, visszakötjük, nem romlik meg.