Hozzávalók:
(1,5 literhez): 25 dkg szárított sárgabarack, 1,2 kg puha húsú tök, 2 db
vaníliarúd belseje kikaparva, 0,5 liter narancslé, 1 db narancs finomra reszelt
héja, 3 evőkanál citromlé, 0,5 kg kristálycukor.
Elkészítése:
A barackot negyedeljük. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, hasábokra vágjuk. 75
dkg tököt lemérünk. és 2 cm nagy kockákra vágjuk. A barackot, a tökkockákat, a
vaníliabelet és a narancslevet összekeverjük, és fedő alatt 20 percig főzzük,
míg puha nem lesz. Utána püré állagúvá keverjük, majd a narancshéjat és a
citromlevet a cukorral együtt hozzáadjuk. Főzés közben keverjük, míg forrni
kezd. 3 perc után azonnal vegyük le a főzőlapról, és tegyük üvegbe. Zárjuk le
az üveget. Hidegen három hónapig eláll.