Elkészítése:
1.5 l vízben elkeverve 80 dkg
kristálycukrot, 12 szem szegfűszeget, 1 csapott tk. őrölt fahéjat,
felforraljuk. A habját leszedjük. 1 kg jóízű, aromás almát, 1 kg magvaváló
szilvát, 1 kg keményhúsú, magvaváló őszibarackot megmosva kimagozzuk. Az almát
és az őszibarackot vékony gerezdekre, a kimagozott szilvát csak félbe vágjuk. A
gyümölcsöket apránként a szirupba tesszük, pár percig főzzük, majd
szűrőkanállal kivéve az előre elkészített, literes üvegekbe tesszük, ráöntjük a
fűszeres szirupot és hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leöntjük, ismét
felforraljuk, és 5 percnyi fövés után ráöntjük a gyümölcsre. Azonnal lekötjük,
és 24 órán át, száraz gőzben hagyjuk. Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel
elkészíthető. Gyümölcslevest úgy főzünk belőle, hogy a levét vízzel duplájára
hígítjuk, és lisztes tejföllel behabarjuk. Csak a végén tesszük bele a
gyümölcsöt.